Åpen dag lørdag 1. oktober kl 10:00-15:00

Tromsø Flyklubb inviterer til Åpen Dag lørdag 1. oktober kl 10:00-15:00.

LN-RAC

Har du en pilotspire i magen og ønsker å vite litt mer om hva som må til for å skaffe deg eget flysertifikat? Da kan du komme innom på Åpen dag å snakke med skolesjef og instruktør som vil fortelle deg om veien til egne flyturer. Nytt av året er at det er kommet en ny sertifikattype (LAPL) som gjør det enklere og billigere å skaffe flysertifikat. Du kan selvfølgelig fly klubbens fly med dette sertifikatet.

IMG_7345 - Cropped-Reduced

Selv om du ikke ønsker å bli pilot er du velkommen innom for å se på flyene, snakke med flyinteresserte og bli kjent med Tromsø Flyklubb. Med litt flaks får vi også besøk av andre aktører på Tromsø Lufthavn.

Blir du sulten mens du besøker oss kan du kjøpe pølser, brus, kaffe og vafler.

Adkomsten til Tromsø Flyklubb er via porten som ligger ved rundkjøringa på vestsiden av K1/Jekta. Her vil du bli møtt av klubbens medlemmer som vil slippe deg inn. Barn må være i følge med voksne.

Det finnes en parkeringsplass ved porten, men denne har begrenset antall plasser. Vi ber besøkende være forsiktige med å krysse veien ved rundkjøringa, ettersom det er stor trafikk der på lørdager og ingen gangfelt.

Vel møtt!

LN-FAW tilbake

IMG_0036IMG_0020

Etter et forlenget opphold på Bardufoss ifm. årlig ettersyn er vår gamle arbeidshest endelig hjemme igjen og i gang med videre innsats for klubben. Det gledes!

Informasjon om LN-FAW

LN-FAW har nå mulighet for å koble på ”external power” som hjelpestart. Ta en kikk i Poh Section 7-27 for prosedyrer før bruk.

Det har i ettertid kommet noen ”anmerkninger” på LN-FAW om litt dårligere effekt av motoren ved Take-Off. Ved check viste det seg at motoren lå ca 100 rpm under ”normalen, men fremdeles oppe på det grønne feltet på turteller.

Alle motorindikasjoner/magnet check  ved 1700 rpm var ellers normal, mens ved  Mag-check ved ca 2000 rpm  fikk vi turtallsdrop over normalt. (200-300 rpm + ujevn gange) (Feilen er reparert)

Viser til Poh ved motorkjøring før Take-off at man kontrollerer at motoren leverer det den skal. Skal være  mellom 2280-2400 rpm, vår motor har normalt levert ca 2300.

Mvh Ronny Mortensen
Tekn Leder TFK

Krav om Airside Safety kurs

avinorEtter Luftfartstilsynets revisjon 2013F409 er det gitt avvik på at de som har hvite adgangskort på lufthavna ikke har gjennomført Airside Safety kurs. I praksis betyr det at alle i Tromsø Flyklubb med flere som i dag har utstedt hvite adgangskort må gjennomføre Airside Safety kurs innen 01.07.2014. Les mer på Krav om Airside safety Tromsø Flyklubb