Flyskolen

Tromsø flyklubb- Sportsflyseksjonen har skoletillatelse og tar opp elever hele året. Utdannelsen er i stor grad det samme som motorfly LAPL. Sportsflyseksjonen har 2 instruktører.

Hva er sportsfly?

Sportsfly er en luftsport organisert gjennom Sportsflyseksjonen i Norges Luftsportforbund. Sportsflyging foregår i både enkle eldre, og svært avanserte topp moderne lette flymaskiner med ett eller to seter. Mang en motorflyger har oppdaget at de mest moderne fly vi opererer med langt overgår det materiellet de kan kose seg med 🙂

Hovedforskjellen på tradisjonell motorflyging (PPL-A) og Sportsflyging er lettere materiell, litt begrensninger for operasjon, men perfekt for den som vil ha flyving som hobby. I tillegg til en utdannelse som ligner mye på en utdannelse til motorfly, legges det mye mer vekt på både teoretisk og praktisk vedlikehold av fly. Som Sportsflyger har du selv ansvaret for vedlikeholdet av flyet ditt.

Sportsflyging er vesentlig billigere enn motorflyging, og de seneste år øker antallet sportsflygere.

Hvordan begynner du?

Vi anbefaler deg å først av alt å ta en introtur med en av våre instruktører. Ta kontakt med skolesjefen, Ole Johansen (mobil: 926 27000) (kontaktinfo nedenfor) så gjør vi en avtale om dette. En “introtur” er anbefalt!

Dersom denne turen øker lysten til å bli sportsflyger er neste trinn å være sikker på at du kan bli sportsflyger. Ta en legeundersøkelse hos fastlegen din (se detaljer og skjemaer her.) Det er veldig dumt å begynne på utdannelsen dersom det senere skulle vise seg at du ikke tilfredsstiller medisinske krav til å bli sportsflyger.

Når dette er i orden, må du melde deg inn i klubben. Alle som skal ta sportsflygebevis MÅ være medlem av en klubb tilknyttet Sportsflyseksjonen til Norges Luftsportsforbund.

Kontakt info sportsflyseksjonen:

Skolesjef og Operativ leder:
Ole M. Johansen, ole@tromstaxi.no – 926 27000

Instruktør (Ik3):
Martin Hansson – 404 33124

Teknisk leder:
Jan-Bjørnar Pettersson – 913 95150