Informasjon om LN-FAW

LN-FAW har nå mulighet for å koble på ”external power” som hjelpestart. Ta en kikk i Poh Section 7-27 for prosedyrer før bruk.

Det har i ettertid kommet noen ”anmerkninger” på LN-FAW om litt dårligere effekt av motoren ved Take-Off. Ved check viste det seg at motoren lå ca 100 rpm under ”normalen, men fremdeles oppe på det grønne feltet på turteller.

Alle motorindikasjoner/magnet check  ved 1700 rpm var ellers normal, mens ved  Mag-check ved ca 2000 rpm  fikk vi turtallsdrop over normalt. (200-300 rpm + ujevn gange) (Feilen er reparert)

Viser til Poh ved motorkjøring før Take-off at man kontrollerer at motoren leverer det den skal. Skal være  mellom 2280-2400 rpm, vår motor har normalt levert ca 2300.

Mvh Ronny Mortensen
Tekn Leder TFK

LN-TOS er operativ

LN-TOS er operativ fra Fredag 04. aug. Testfløyet etter motorbytte uten anmerkninger. (Merkbart mer futt…) Under innkjøringsperioden er det viktig å kjøre motoren pent slik at vi får en god ”Break In”.

* Take off som normalt
* Climb kan man redusere turtallet til 80-90 %
* Cruise kan man ligge mellom 65-75 % ref POH
* Ved descend unngå å kjøre motoren på ”idle”

Denne prosedyren kjører vi til oljeforbruket har stabilisert seg. (Maks forbruk er 0.5 liter pr flytime.)
(Dette oppsettet er kun retningsgivende, har man behov for andre powersettinger så bruker man selvfølgelig det)

Oljen som skal brukes på LN-TOS heter AEROSHELL 80 , står ved oljeskapet.

Mvh Ronny, Teknisk Leder TFK.

LN-FAW er tilbake

LN-FAW er tilbake etter årlig kontroll samt propell service og montering. Den ble hentet på Bardufoss i går, fredag 01.04, av herrene Ed og Per Tore.